Home
Wat is Yoga
Yoga oefeningen
Individuele les
Meditaties
Kinderyoga
Lestijden
Vakanties
Locatie & privacy
Contactformulier

1. Lichaamsoefeningen - Hatha Yoga
Het oefenen van yoga houdingen (asana’s) maakt stijve gewrichten soepeler, waardoor de doorbloeding van de gewrichten wordt bevorderd. Men voelt zich vitaler en de lichaamshouding verbetert. De spieren worden niet alleen langer en soepeler, maar ook steviger. Diverse yoga houdingen dragen er ook toe bij, dat het reinigingsproces via de darmen en de lever, de nieren en de huid wordt geactiveerd. Dat verhoogt de vitaliteit en vermindert de vermoeidheid. De oefeningen pakken niet alleen de spieren aan, maar vooral de gewrichten, de zenuw - en de energiebanen (meridianen). Mensen, die regelmatig yoga beoefenen, worden zich bewuster van hun eigen lichaam. Ze begrijpen bepaalde lichaamssignalen beter.

2. Ademoefeningen
De moderne mens ademt over het algemeen slecht. Het gevolg is een gebrek aan weerstand tegen ziekten, weerzin tegen spanning, nervositeit, geprikkeldheid en hyperventilatie. Daarom wordt in een yogales veel aandacht gegeven aan de adem.

3. Ontspanningsoefeningen
‘Het ontspannen zijn’ is een belangrijk bestanddeel van de Hatha Yoga. Veel mensen hebben gespannen halsspieren, verharde schouders en opeen geklemde kaken. Dat betekent verspilling van zenuw - en spiervermogen en een voortdurende afname van energie. Tussen en tijdens de oefeningen nemen we de tijd om ons te ontspannen, en we besluiten de yogales met een lange ontspanningsoefening.

Verder komen aan bod:
4. Ademtherapie
5.
Meridiaan yoga
6.
Chakra lessen en alle chakra’s worden in de loop van het jaar behandeld.
7. Yoga voor ouderen
8. Yoga en kanker (2x per maand)
9. Yoga voor kinderen
10. Yoga voor teenagers
11. Meditaties (1 vrijdagavond en 1 zondagmorgen per maand)
   

ma t/m do tussen 17:00 en 18:00 uur Tel 0492-323802  | yogacentrumnellekeblom@chello.nl