Home
Wat is Yoga
Yoga oefeningen
Individuele les
Meditaties
Kinderyoga
Lestijden
Vakanties
Locatie & privacy
Contactformulier

Wat is Yoga?

Yoga streeft naar evenwicht tussen spanning en ontspanning. Tijdens de oefeningen voel je, waardoor die spanning ontstaat, en hoe je die spanning kunt ont-spannen. Het is een ontdekking voor jezelf. Je ervaart, wat echt ontspannen-zijn voor je betekent, niet alleen tijdens een yogales, maar ook elk moment van de dag. Yoga is een systeem, dat lichamelijke en geestelijke oefeningen combineert en waarin ademen, ontspannen concentreren en visualiseren sleutelbegrippen zijn. Wie denkt dat hij of zij het nu wel weet, heeft het mis.

Yoga moet je voelen, ervaren. Yoga werkt door op verschillende niveaus. Het leert ons, hoe de lichamelijke, emotionele en mentale aspecten van de mens op elkaar inwerken. Zo wordt het oefenen van Yoga een proces van zichzelf leren kennen. In mijn Yoga centrum worden lessen gegeven in Hatha Yoga, de yoga voor lichaam en geest, en diverse andere vormen van yoga.

Het belangrijkste van yoga is echter het tot stand brengen van een grotere harmonie tussen lichaam en geest, zodat men weer met ‘beide voeten op de grond’ komt te staan en beter kan omgaan met problemen. Yoga bevordert het welzijn van de mens, maar … je moet er zelf aan werken.

De lessen worden gegeven door
Nelleke Blom
aangesloten bij de Vereniging van Yogaleerkrachten Nederland 

ma t/m do tussen 17:00 en 18:00 uur Tel 0492-323802  | yogacentrumnellekeblom@chello.nl