Home
Wat is Yoga
Yoga oefeningen
Individuele les
Meditaties
Kinderyoga
Lestijden
Vakanties
Locatie & privacy
Contactformulier

Kinderyoga  

De yoga vindt zijn oorsprong in India van meer dan 5000 jaar geleden De wijze mannen trokken zich terug in het oerwoud om in de stilte te keren (mediteren). Ze raakten geïnspireerd door de beweging van kleine insecten tot grote dieren, planten, maan, zon en sterren en gingen de bewegingen nabootsen. Veel yogahoudingen zijn afgeleid van deze dieren, planten en planeten wereld.

Wat is Kinderyoga?

Kinderyoga kenmerkt zich door de afwisseling van dynamische bewegingen en rust momenten. De houdingen en adem oefeningen worden verpakt in een kindvriendelijk jasje en worden aangevuld met concentratie, zintuigen, massage en ontspanningsspelletjes. Kinderen worden zich hierdoor bewuster van hun lichaam en leren verschil waar te nemen tussen spanning en ontspanning. Het bevordert hierdoor de natuurlijke lichaamshouding, kracht, souplesse en stabiliteit in fysiek en mentaal opzicht. Bij kinderyoga staat het plezier voorop en er is sprake van samen werken i.p.v. competitie. 

Wat is tiener en jongeren yoga?

Tiener en jongerenyoga kenmerkt zich door de afwisseling van dynamische bewegingen en navoel momenten. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Een les is opgebouwd uit staande, zittende en liggende oefeningen. Tussendoor komen, meditatie, stilte en ontspanning momenten aanbod. Sommige oefeningen worden uitgevoerd op de maat van de muziek. De houdingen/oefeningen worden aangevuld met spelvormen zoals: concentratie, balans en ademoefeningen spelletjes. Yoga is niet wat je kan en hoe je eruit ziet, maar yoga gaat erom hoe je je voelt en hoe je een oefening op je eigenwijze beleeft. Yoga brengt je in contact met je innerlijke kracht. Het geeft je evenwicht, stabiliteit, souplesse en zelfvertrouwen in fysiek en mentaal opzicht. Waardoor je niet zo snel van je stuk gebracht zult worden door onverwachte en/of moeilijke situaties. Yoga nodigt je uit om goed voor jezelf te zorgen, je innerlijke ezelf te leren kennen en waarderen zoals je ten diepste bent.

Lijkt het je wat? Wees welkom om het te komen ervaren!

Dinsdagmiddag:
kinderen van 6-9 jaar van 15.45-16.45 uur
Tieners van 10-16 jaar van 17.00-18.00 uur

Docent: Aikham de Haas-Boutivong

Tel: 0492-365975 / 0633208199

Mail: ai_kham@yahoo.com 

    

ma t/m do tussen 17:00 en 18:00 uur Tel 0492-323802  | yogacentrumnellekeblom@chello.nl